Als één van de meest invloedrijke modetijdschriften ter wereld dicteert de Britse Vogue voor een deel ons schoonheidsideaal. Hoofdredactrice Alexandra Schulman is zich daarvan bewust en wil in 2013 een nieuwe weg inslaan. Dat blijkt uit de cover van het januarinummer en het bijhorende editoriaal, waarin Schulman bikinimodel Kate Upton voorstelt.
In het verleden sierden naast celebrity's vaak graatmagere modellen de cover van het magazine. Dat er nu voor een welgevormde schoonheid als Kate Upton gekozen wordt, is veelzeggend. Schulman: ‘Ik wilde Kate op de eerste cover van 2013 zetten om het jaar te beginnen met een jonge vrouw die niet aan het stereotype van een fashion-model beantwoordt.' Volgens de Britse krant The Daily Telegraph kondigt de originele keuze dan ook de komst van een nieuw schoonheidsideaal aan: vrouwen met rondingen in plaats van size zero.
Kate Upton is vooral bekend uit de bikinispecials van tijdschrift Sports Illustrated, maar timmert duchtig aan haar weg door modeland. Ze stond al twee keer in de Amerikaanse Vogue en haalde ook de cover van CR Fashion Book, het tweejaarlijkse modemagazine van Carine Roitfeld.
Volgens Schulman is het zeldzaam voor een model om lingeriewerk en high fashion te combineren. Kate Upton lijkt dus te doen wat weinigen voor haar lukte. Maar of Kate Moss meteen naar een andere job op zoek mag, valt te betwijfelen.